Xabi Alonso leidt Bayer Leverkusen naar eerste Bundesliga-titel

07:00, 17 apr 2024

Bayer Leverkusen bekroont zichzelf met de allereerste Bundesliga-titel. Een prijs waar lang op gewacht werd door Die Werkself. Maar dit seizoen had de club van Xabi Alonso slechts 29 wedstrijden nodig om de titel binnen te slepen. De hegemonie van Bayern München is eindelijk doorbroken, net zoals het imago van Eeuwige Tweede. We blikken terug op een fantastisch seizoen en kijken gelijk alweer even vooruit. Lees je mee?

Xabi Alonso leidt Bayer Leverkusen naar eerste Bundesliga-titel

Geen spannende titelstrijd

Waar we op 27 februari nog een blog wijdden aan het goede seizoen van Bayer Leverkusen – Bayer Leverkusen dendert door op weg naar de Duitse titel – waren we hier nog relatief voorzichtig. Zo voorzagen we met nog elf wedstrijden op het programma wellicht een spannende titelstrijd. Niets bleek minder waar.

Bayer Leverkusen verloor niet één wedstrijd

Vijf speelronden voor het einde mag Bayer Leverkusen zichzelf kampioen van Duitsland noemen: 29 wedstrijden gespeeld, 25 keer gewonnen, 4 keer gelijkgespeeld, geen enkele keer verloren. De teller in alle competities staat ondertussen op 43 wedstrijden zonder nederlaag. Wát een prestatie.

De eeuwige tweede is eindelijk de beste.

Een waar volksfeest in Leverkusen

De eerste fans bewogen zich na de 4-0 tegen Werder Bremen al richting het veld. Na het fluitsignaal was het publiek pas echt onhoudbaar. Een massale veldbestorming volgde en een waar volksfeest begon in Leverkusen en omstreken. Zowel het bier als de tranen van geluk vloeiden rijkelijk, in en om de BayArena. Het bleef nog lang onrustig in de Duitse stad. De Eeuwige Tweede is eindelijk de beste.

Nooit meer 'Neverkusen'

Bayer Leverkusen stond tot afgelopen weekend bekend als ‘De Eeuwige Tweede’ of ‘Neverkusen’ of 'Vizekusen'. Deze bijnamen zijn voorgoed verleden tijd. Geen koning der vice-kampioenen meer. De vloek van de club uit Leverkusen is eindelijk doorbroken. Met dank aan niemand minder dan tactische meester Xabi Alonso, een gedreven trainer met veel overtuigingskracht.

Xabi Alonso leidt Bayer Leverkusen naar eerste Bundesliga-titel

Hoe nu verder?

Met 29 ongeslagen wedstrijden in één seizoen heeft Bayer Leverkusen alvast een Bundesliga-record te pakken. Maar met de reeks van 43 ongeslagen wedstrijden in zowel de Bundesliga, DFB Pokal als in de Europa League liggen meerdere records op de loer. 

Bayer Leverkusen speelt op 25 mei de finale van de DFB-Pokal tegen tweedeklasser Kaiserslautern. Ook is Xabi Alonso nog in de race voor de Europa League-titel. Afgelopen donderdag won Leverkusen thuis 2-0 van West Ham United. Morgenavond om 21.00 uur vindt de return plaats in Londen.

Van Eeuwige Tweede naar treble-winnaar

Kortom: geschiedenis is reeds geschreven door deze prachtige club uit Leverkusen, maar er ligt nog zoveel meer in het verschiet. Gaat Leverkusen van Eeuwige Tweede binnen één seizoen naar (onofficiële) treble-winnaar?


Boek een voetbalreis naar Bayer Leverkusen

Je kunt deze prachtige club nog steeds bezoeken dit seizoen: zowel in de DFB-Pokal, Bundesliga als in de Europa League – en volgend seizoen natuurlijk in de Champions League! Neem jij binnenkort plaats op een van de 30.000 stoeltjes in de BayArena? Geniet van de Duitse kampioen in de Bundesliga. Je boekt je voetbalreis naar Bayer Leverkusen eenvoudig bij VI Travel, dé voetbalreisspecialist van Nederland.

Vind je ideale voetbalreis