De vloek van Harry Kane

08:00, 08 apr 2024

Er hangt een steeds groter wordende schaduw over de carrière van Harry Kane. Ondanks dat de Engelsman jaarlijks garant staat voor zo’n 30 goals, is de Bayern München-aanvaller de énige topspits die nog nooit een teamprijs won. Geen nationale beker, kampioenschap en ook met Engeland staat de teller op 0. Hoe kan dat?

De vloek van Harry Kane

Een kind van Tottenham

In 2004 werd Harry Kane op 11-jarige leeftijd opgenomen in de jeugdopleiding van Tottenham Hotspur. Vijf jaar later mocht hij wedstrijdritme opdoen bij League One-club Leyton Orient. Daar legde hij er direct vijf goals in binnen 18 wedstrijden. Na een korte terugkeer bij de hoofdmacht van The Spurs, vertrok hij voor een nieuwe huurperiode naar Millwall en even later Norwich en Leicester.

Negen jaar wereldklasse, maar geen prijzen

Van het seizoen 2013/14 tot en met het seizoen 2022/23 presteerde Kane buitengewoon goed. In alle acht seizoenen scoorde hij tussen de 24 en 41 goals, met een gemiddelde van 30,5 doelpunten per seizoen. En dat in de sterkste competitie ter wereld.

Ondanks zijn scorend vermogen lukte het Tottenham Hotspur niet één keer om een prijs te pakken. In 2017 waren ze dichtbij een landstitel, maar Chelsea trok met zeven punten meer aan het langste eind.

De vloek van Harry Kane

Van Champions League tot Conference League

Tottenham Hotspur mag je gerust een subtopper noemen, omdat de club elk jaar redelijk hoog eindigt en regelmatig Champions League speelt. Zo heeft Kane vijf seizoenen Champions League gespeeld met Tottenham, waarin ze niet één keer ver kwamen. Het jaar dat Tottenham Hotspur wel de Champions League-finale haalde, kampte de Engelse spits met een enkelblessure, waardoor hij onder andere het tweeluik met Ajax aan zich voorbij moest laten gaan. Kane maakte in de finale – die met 0-2 van Liverpool verloren werd – zijn rentree. In de Europa League mocht Kane het vijf keer proberen en in de Conference League één keer.

Alsof dat niet erg genoeg is, wisten de Spurs ook nog nooit een Engelse beker te winnen, terwijl er behoorlijk veel te winnen valt. Het is een vloek die niet alleen op de Spurs rust, maar vooral op Harry Kane.

Transfer naar Bayern München: op naar prijzen. Of toch niet?

Na 280 Spurs-doelpunten verkaste de topspits voor rond de 100 miljoen euro naar Bayern München. Robert Lewandowski was weg, dus moést er een waardige vervanger komen. Voor Kane zelf was het dé kans om bij een topclub te spelen en prijzen binnen te slepen. Met andere woorden: een perfecte match.

Máár, de gifbeker van Kane lijkt nog lang niet leeg. Bayern München wordt dit seizoen naar alle waarschijnlijkheid namelijk géén kampioen, voor het eerst in 12 jaar. En ze zijn ook nog eens uit de Duitse beker geknikkerd. In de Champions League maken ze nog wel kans, al wordt dat een loodzware klus.

De vloek van Harry Kane

Aan Kane ligt het niet

Hoewel Kane even wat aanpassingsproblemen had, is de spits nú al goed voor meer dan 30 doelpunten. Net als bij Tottenham Hotspur staat de Engelsman altijd garant voor veel goals. Kortom: aan Kane ligt het niet dat er geen prijzen gepakt worden. Het is een vloek, die voorlopig nog niet weg is.

De kans is groot dat Kane nog een seizoen moet wachten op zijn eerste prijs, tenzij Der Rekordmeister geheel verrassend de Champions League winnen. De 30-jarige rechtspoot kan nog wel een paar seizoenen mee, dus kan het haast niet missen dat hij toch nog prijzen pakt met Bayern.


Kane live in actie zien?

Wil je een van de beste spitsen ter wereld live zien schitteren in de hypermoderne Allianz Arena? Kies dan direct een wedstrijd naar keuze uit en stel je tickets veilig. Je zit tot drie personen naast elkaar in het stadion. Wij zorgen voor de best beschikbare zitplekken met uitstekend zicht op het veld. Boek je een voetbalreis naar Bayern München? Dan slaap je in een centraal gelegen hotel in het centrum van de stad. Bij vragen zijn we zowel telefonisch als per e-mail bereikbaar.

Vind je ideale voetbalreis