Arne Slot hoogstwaarschijnlijk nieuwe trainer van Liverpool

22:00, 26 apr 2024

Arne Slot wordt de nieuwe trainer van Liverpool. Dat is vrijdagavond mondeling bevestigd; wachten is nog op het definitieve akkoord van de topclub uit Engeland. Hij volgt aan het eind van het seizoen Jürgen Klopp op, die sinds 2015 verbonden is aan de Engelse topclub. Slot gaat naar verluidt zo’n acht miljoen euro per jaar verdienen.

Arne Slot hoogstwaarschijnlijk nieuwe trainer van Liverpool

Snelle deal tussen Feyenoord en Liverpool

Na de afwijzing van droomkandidaat Xabi Alonso werd woensdag bekend dat Feyenoord-trainer Arne Slot bovenaan het lijstje stond van The Reds. Tijdens een interview na afloop van de wedstijd tussen Go Ahead Eagles en Feyenoord donderdagavond gaf Slot aan graag naar Liverpool te willen en dat hij er ‘alle vertrouwen in heeft’ dat beide clubs eruit komen.

Feyenoord vroeg een recordbedrag van zo’n 10 à 15 miljoen euro voor hun succescoach. De deal is vrijdagavond mondeling afgerond. Jürgen Klopp gaf aan dat hij het een ‘fijn idee’ vindt dat Slot zijn opvolger wordt.

Clubs stonden in de rij voor Slot

Dat Slot Feyenoord weer naar de Nederlandse top heeft gebracht is niet onopgemerkt gebleven bij Europese topclubs. Naast Liverpool informeerden ook andere grootmachten naar de diensten van de Nederlandse trainer. Onder meer Barcelona en Bayern München zouden interesse hebben getoond.

Arne Slot wordt de tweede Nederlandse trainer in de Premier League. Erik ten Hag is (nog) trainer van Manchester United. De kans is echter groot dat hij vertrekt.

Arne Slot hoogstwaarschijnlijk nieuwe trainer van Liverpool

Vier keer zo hoog salaris

De 45-jarige oefenmeester uit Overijsselse Bergentheim gaat naar verluidt zo’n acht miljoen euro per jaar verdienen, exclusief bonussen. Dat is flink meer dan bij Feyenoord waar hij rond de twee miljoen euro per jaar binnen streek. Jürgen Klopp verdiende zo’n 17 miljoen per jaar, exclusief bonussen.

Successen met Feyenoord

Na uitstekende periodes als trainer van Cambuur en AZ, werd Slot in 2021 trainer van Feyenoord. Samen met de technische staf van de club voerde hij een goed aankoopbeleid uit en bouwde aan een uitgebalanceerd elftal. Dat wierp in het seizoen 2022/23 zijn vruchten af. Feyenoord werd overtuigend en met goed voetbal kampioen van Nederland en liet Ajax en PSV achter zich. Dit seizoen pakte Feyenoord de KNVB Beker en eindigt de club van Arne Slot waarschijnlijk op een tweede plaats in de Eredivisie. 


Arne Slot in het seizoen 2024/25 aanmoedigen? 

Wil jij Arne Slot in het seizoen 2024/25 aanmoedigen op Anfield? Houd onze website goed in de gaten voor alle voetbalreizen naar Liverpool of schrijf je in voor onze nieuwsbrief om als eerste op de hoogte van ons complete aanbod te zijn! Je boekt je voetbalreis naar Liverpool natuurlijk bij VI Travel, de voetbalreizenspecialist van Nederland. 

Vind je ideale voetbalreis