Waarom Liverpool-aankoop Szoboszlai een tripje naar Anfield waard is

16:00, 25 jul 2023

Liverpool mag zijn handjes dichtknijpen met de komst van toptalent Dominik Szoboszlai (22). De club betaalde 70 miljoen euro voor de Hongaar. Nooit eerder ontving zijn oude werkgever – RB Leipzig – zo’n groot bedrag voor een speler. De smaakvolle aanvallende middenvelder is een artiest aan de bal en kent een bijzondere traptechniek. Wat hem zó bijzonder maakt dat hij een tripje naar Anfield waard is, lees je in deze blog.

Waarom Liverpool-aankoop Szoboszlai een tripje naar Anfield waard is

Wie is Dominik Szoboszlai?

De 1,87 meter lange Dominik Szoboszlai komt uit Hongarije, waar hij tot 2016 in de jeugd speelde. In datzelfde jaar nam Red Bull Salzburg hem over. Geen onaardige investering bleek, want in 2021 kocht RB Leipzig hem voor zo’n 22 miljoen euro over. Hiermee werd hij de duurste Hongaar in de voetbalhistorie.

In de Bundesliga presteerde de middenvelder/aanvaller uitstekend. Sterker nog: hij speelde zó goed, dat verschillende topclubs achter hem aan zaten. In totaal was Szoboszlai in de Bundesliga goed voor 20 goals en 21 assists in 91 duels.

Wat maakt Szoboszlai zo bijzonder?

De pas 22-jarige balvirtuoos Dominik Szoboszlai staat bij het grote publiek bekend als strafschop- en vrijetrappenspecialist. Daarnaast beschikt hij over een fluwelen techniek én snelheid.

Strafschoppenspecialist

In juni ging een tweet met video viral waarin te zien was dat Szoboszlai van de 14 penalty’s er 14 scoorde. Het bijzondere aan deze video? De Hongaar schiet alle penalty’s in dezelfde hoek. De strafschoppen zijn zó hard én goed geplaatst, dat de keepers kansloos zijn.

Vrijetrappenspecialist

Naast strafschoppen liet de rechtspoot in het recente verleden zijn traptechniek ook op andere manieren zien. Bijvoorbeeld bij corners en vrije trappen. Szoboszlai beschikt over een traptechniek waar veel spelers alleen maar van dromen: hard met de wreef, geplaatst en ook nog eens met curve of zwabber.

Fluwelen techniek

Liverpool heeft er niet alleen strafschop- en vrijetrappenspecialist bij, maar een complete voetballer. Szoboszlai is sterk, snel en beschikt over een uitstekende techniek. De jonge Hongaar beschikt daarnaast over het inzicht van een ervaren voetballer. Als kers op de taart is hij ook nog eens multi-inzetbaar: zowel op het middenveld als op de rechtervleugel.

Past Szoboszlai bij Liverpool?

Na een dramatisch jaar voor Liverpool, werd het hoogtijd voor een selectieverfrissing. De ploeg van Jürgen Klopp nam afscheid van onder andere Milner, Keita, Arthur Melo, Oxlade Chamberlain en Carvalho. Daarmee kwam er ruimte voor nieuwe middenvelders en aanvallers. Voor Szoboszlai werd een enorm bedrag op tafel gelegd. Alleen voor onze eigen Virgil en Darwin werd meer betaald.

Het scoutingbeleid van Liverpool staat bekend als datascouting. Op basis van uitgebreide data-analyse wordt beoordeeld of een speler wel of niet bij de club past. Vaak met succes: de club deed amper miskopen. Het is dan ook de verwachting dat de Hongaar het uitstekend gaat doen.

Voetbalreis naar Liverpool boeken?

Liverpool speelt al jaren flitsend voetbal in een van de gezelligste stadions van de wereld: Anfield. Met de komst van Dominik Szoboszlai is er nog een reden bijgekomen om een voetbalreis naar Liverpool te boeken. Door bij VI Travel te boeken ben je verzekerd van een compleet verzorgde reis. Je geniet van de beste zitplaatsen naast elkaar én een uitstekend hotel in het centrum van de stad. Boek snel en verzeker jezelf van een onvergetelijke ervaring.

Vind je ideale voetbalreis