Dit zijn de 10 duurste spelers in La Liga (2023/24)

09:00, 14 nov 2023

Spanje is al tientallen jaren een vruchtbare voedingsbodem voor toptalent. Daarnaast beschikken Barcelona en Real Madrid over de beste scouts ter wereld die jonge spelers vroeg losweken bij hun club. Op dit moment is La Liga de competitie met de meest waardevolle spelers ter wereld. Er zijn twee spelers met een marktwaarde van 150 miljoen en vier van 100 miljoen.

Dit zijn de 10 duurste spelers in La Liga (2023/24)

1. Jude Bellingham (150 miljoen)

Engelsman Jude Bellingham is sinds zijn komst in Madrid in rap tempo uitgegroeid tot belangrijkste speler van het elftal. Hij scoort aan de lopende band en is in alle competities belangrijk voor zijn team. Tijdens de uitreiking van de Gouden Bal in oktober 2023 haalde de Engelsman de top 20 en won de prijs voor grootste talent. De marktwaarde van de middenvelder is inmiddels gestegen naar meer dan 150 miljoen.

2. Vinícius Júnior (150 miljoen)

De 23-jarige linksbuiten van Real Madrid is – op Mbappé na – de beste ter wereld op zijn positie. Vinícius is pas 23 jaar en al drie jaar op rij belangrijk voor De Koninklijke. In het seizoen 2021/22 maakte hij 17 goals en gaf 10 assists. Vorig seizoen waren het 10 doelpunten en negen assists. In de Champions League maakte hij er vorig jaar zeven. Met zijn snelheid en vermogen om 1-op-1-duels te winnen, is het een ongekende troef voor elke club. Hij kan uit het niets een wedstrijd openbreken of beslissen. Vandaar de marktwaarde van 150 miljoen.

3. Rodrygo (100 miljoen)

De Braziliaanse aanvaller Rodrygo is het afgelopen seizoen uitgegroeid tot een van de sensaties in Madrid. Hij maakte negen doelpunten en gaf acht assists. In de Champions League scoorde hij er vijf. Niet hele bijzondere cijfers, maar toch is het 22-jarige talent goed voor een marktwaarde van rond de 100 miljoen. De rechtspoot kan op verschillende posities uit de voeten, is razendsnel én beschikt over scorend vermogen. Net als land- en clubgenoot Vinícius kan hij uit het niets een wedstrijd naar zich toe trekken met een sprint of actie.

Dit zijn de 10 duurste spelers in La Liga (2023/24)

4. Pedri (100 miljoen)

Kind van de club Pedri brak op piepjonge leeftijd door bij Barcelona. De inmiddels 20-jarige middenvelder is vaste basiswaarde bij zowel Barcelona als Spanje. Hij wordt vergeleken met clubicoon Iniesta. Pedri speelde al meer dan 80 wedstrijden voor Barcelona, waarin hij 13 keer scoorde. Ondanks interesse van meerdere topclubs, is de kans groot dat de Spanjaard bij ‘zijn’ Barcelona blijft spelen.

5. Frederico Valverde (100 miljoen)

Je hebt van die spelers die je overal neer kunt zetten en het altijd en overal goed doen. Een verademing voor elke trainer. De Uruguayaan Frederico Valverde is zo’n speler. Hij kan uit de voeten op het middenveld, als hangende rechtsvoor en zelfs rechtsachter. De Madrileen beschikt over alle eigenschappen van de moderne middenvelder: sterk, snel, balvaardig en scorend vermogen. Het is daarom niet gek dat clubs bereid zijn 100 miljoen euro neer te leggen voor deze alleskunner.

6. Frenkie de Jong (90 miljoen)

Frenkie de Jong is een van de belangrijkste spelers van FC Barcelona. Vanuit de achterhoede verzorgt hij de opbouw naar voren. Frenkie zorgt voor rust, balans en ruimte, zodat andere spelers kunnen uitblinken. Met splijtende passes zorgt hij ook regelmatig voor kansen. Waar hij bij Ajax als verdedigende middenvelder fungeerde, speelt hij bij Barcelona iets verder naar voren. De inmiddels 26-jarige Nederlander staat in de belangstelling van Manchester United en Manchester City en moet tussen de 90 en 100 miljoen kosten. De kans is echter groot dat Frenkie bij Barcelona blijft.

7. Gavi (90 miljoen)

De jonge en energieke Gavi is uitgegroeid tot een van de belangrijkste middenvelders van Barcelona. Hij combineert exceptioneel voetballend vermogen met soms hard spel; precies wat Barcelona nodig heeft. De 19-jarige rechtspoot is niet alleen belangrijk voor de Catalanen, maar ook voor het Spaanse nationale elftal. De kans is groot dat zijn marktwaarde de komende jaren op zal lopen tot boven de 100 miljoen euro.

Dit zijn de 10 duurste spelers in La Liga (2023/24)

8. Aurélien Tchouaméni (90 miljoen)

Na twee seizoenen Ligue 2 en twee seizoenen Ligue 1 was de Franse middenvelder Aurélien Tchouaméni klaar voor het echte werk. Real Madrid nam hem voor 80 miljoen euro over van Monaco. Het eerste jaar had de 1 meter 87 lange rechtspoot last van concurrentie van onder andere Modrić en Kroos, maar sinds dit seizoen is hij bijna altijd basisspeler. Tchouaméni is sterk, snel en zowel aanvallend als verdedigend goed. Kortom: een complete middenvelder.

9. Eduardo Camavinga (90 miljoen)

Eduardo Camaving is een van de beste investeringen die Real Madrid de afgelopen jaren deed. De linkspoot werd in 2021 voor 31 miljoen euro overgenomen van Stade Rennais. Inmiddels is de Fransman twee keer zo veel waard. Camavinga is snel, technisch vaardig en kan op meerdere posities uit de voeten. Zo speelt hij soms op het middenveld en soms als linksback. Bij het nationale team van Frankrijk komt hij niet zoveel aan spelen toe. De concurrentie is daar enorm.

10. Ronald Araújo (70 miljoen)

Ondanks de marktwaarde van 70 miljoen euro is Ronald Araújo een van de meest onderschatte centrale verdedigers ter wereld. Hij is een van de weinige die spelers als Vinícius Júnior en Kylian Mbappé kan afstoppen. Zowel op basis van snelheid als van inzicht. De Uruguayaan is pas 24 jaar en kan uitgroeien tot een van de beste verdedigers ter wereld. Zijn enige punt van aandacht is zijn spel in balbezit.

Dit zijn de 10 duurste spelers in La Liga (2023/24)

Overige spelers met hoge marktwaarde uit La Liga

Naast de top 10 duurste spelers uit La Liga, lopen er in Spanje nog heel wat dure spelers rond. Soms wat oudere toppers en soms jonge talenten:

  • Éder Militão (Real Madrid, €70.00m)
  • Raphinha (FC Barcelona, €60.00m)
  • Jules Koundé (FC Barcelona, €60.00m)
  • Alejandro Balde (FC Barcelona, €50.00m)
  • Takefusa Kubo (Real Sociedad, €50.00m)
  • João Cancelo (FC Barcelona, €50.00m)
  • Lamine Yamal (FC Barcelona, €50.00m)
  • Mikel Merino (Real Sociedad, €50.00m)
  • João Félix (FC Barcelona, €50.00m)
  • Nahuel Molina (Atlético de Madrid, €50.00m)
  • Thibaut Courtois (Real Madrid, €45.00m)
  • David Alaba (Real Madrid, €40.00m)
  • Nico Williams (Athletic Bilbao, €40.00m)
  • Martín Zubimendi (Real Sociedad, €40.00m)
  • Andreas Christensen (FC Barcelona, €40.00m)
  • Rodrigo de Paul (Atlético de Madrid, €40.00m)
  • David Alaba (Real Madrid, €40.00m)

Houd er rekening mee dat de marktwaarde van spelers snel kan veranderen. Zo is de Portugees João Félix de laatste tijd in topvorm, waardoor zijn marktwaarde mogelijk met miljoenen euro’s stijgt. Houd de website van Transfermarkt in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.


Voetbalreis naar Spanje boeken?

De zon, zandstranden, tapas én topvoetbal maken Spanje tot een van de populairste bestemmingen voor een voetbalreis. Zoek een wedstrijd uit van je favoriete club en boek direct om de best beschikbare tickets te ontvangen. Je hebt altijd volledig zicht op het veld en geniet van zitplaatsen naast elkaar (tot drie personen). Jouw voetbalreis naar Spanje begint bij VI Travel.

Vind je ideale voetbalreis