De 10 duurste spelers van de Bundesliga

09:00, 11 nov 2023

In de zomer van 2023 kocht Bayern München topspits Harry Kane over van Tottenham Hotspur. Ondanks dat de Engelsman al op leeftijd is (30), kostte hij meer dan 100 miljoen euro. Hiermee was hij in één keer de duurste speler van de Bundesliga. In dit artikel lees je welke negen andere Bundesliga-spelers tientallen miljoenen waard zijn.

De 10 duurste spelers van de Bundesliga

1. Harry Kane (110 miljoen)

Na 317 wedstrijden en nul prijzen vertrok Harry Kane voor 110 miljoen euro van Tottenham Hotspur naar Bayern München. De Engelsman staat garant voor doelpunten. Precies wat Bayern München nodig had. En aangezien de topclub uit Duitsland geen waardig plan B had, deden ze er alles aan om de Engelsman naar Bayern te halen. Dat bleek een goede zet, want Harry Kane scoort aan de lopende band.

2. Jamal Musiala (100 miljoen)

Ook Bayern-speler Jamal Musiala heeft inmiddels een marktwaarde van meer dan 100 miljoen. Het 20-jarige toptalent speelt nog maar anderhalf seizoen in het eerste elftal van Bayern, maar weet nu al regelmatig zijn stempel te drukken. De aanvallende middenvelder geeft aan de lopende band assists en scoorde 23 keer in 94 wedstrijden. Een waanzinnig gemiddelde voor een 20-jarige middenvelder. Onder andere Liverpool en Manchester City zijn bereid om diep in de buide te tasten voor het Duitse talent.

3. Florian Wirtz (85 miljoen)

Een van de weinige niét-Bayernspelers uit het rijtje is Florian Wirtz. De 20-jarige middenvelder van Bayer Leverkusen speelde pas 41 wedstrijden op het hoogste niveau en staat nu al op de wensenlijstjes van topclubs. Hij beschikt namelijk over dé eigenschappen van de moderne middenvelder: snel, sterk, vaardig en conditioneel uitstekend. Daarnaast scoort hij ook regelmatig. Kortom: genoeg redenen voor 85 miljoen euro.

De 10 duurste spelers van de Bundesliga

4. Joshua Kimmich (75 miljoen)

Centraal verdedigende middenvelder Joshua Kimmich is een van de meest gewilde spelers op zijn positie. De 28-jarige Duitser speelt sinds 2015 bij Bayern München en kan ook als rechtsback uit de voeten. Voor slechts zeven miljoen euro verkocht Leipzig Kimmich aan Bayern. Door zijn geweldige prestaties – zowel nationaal als  internationaal – is zijn marktwaarde gestegen naar rond de 75 à 80 miljoen euro.

5. Leroy Sané (75 miljoen)

Leroy Sané begon zijn carrière bij Schalke 04 en werd in 2016 voor 44 miljoen euro overgenomen door Manchester City. Daar speelde hij 90 wedstrijden waarin hij 25 keer scoorde. Door een gebrek aan speeltijd verkaste de Duitser voor 55 miljoen euro naar Bayern München. Hoewel hij daar regelmatig speelt, is het geen vaste basiswaarde. Daarom wordt in de media al gesproken over een transfer. Naar verluidt is de 27-jarige linkspoot nog 75 miljoen euro waard.

6. Matthijs de Ligt (70 miljoen)

In 2022 vertrok Matthijs de Ligt voor zo’n 80 miljoen euro van Juventus naar Bayern München. Aangezien hij daar de laatste tijd vooral op de bank zit en met blessures kampt, is zijn marktwaarde inmiddels gedaald naar 70 miljoen euro. Ondanks dat, is hij nog steeds een van de meest talentvolle en gewilde centrale verdedigers ter wereld. De kans is daarom groot dat zijn marktwaarde rond dit bedrag zal blijven hangen.

De 10 duurste spelers van de Bundesliga

7. Alphonso Davies (70 miljoen)

Ghanees-Canadees Alphonso Davies behoort tot de snelste spelers ter wereld. Hij begon zijn carrière als linksbuiten bij Whitecaps FC II en verkaste later naar Vancouver Whitecaps. In 2018 mocht hij bij het tweede elftal van Bayern München aansluiten. Deze stroeve aanloop naar het hoogste niveau zegt niets over zijn hedendaagse prestaties. De pijlsnelle linksback speelt de sterren van de hemel en is meer dan 70 miljoen euro waard.

8. Xavi Simons (70 miljoen)

De tweede en laatste Nederlander in het rijtje van de 10 duurste spelers van de Bundesliga is Xavi Simons. De multi-inzetbare rechtspoot laat zijn talent steeds meer spreken en zorgt voor steeds meer rendement. Vorig jaar bij PSV, nu bij RB Leipzig. Simons doorliep de jeugdopleiding bij Barcelona en PSG en staat nog steeds onder contract bij de Parijzenaren. De kans is groot dat hij na volgend seizoen wordt teruggehaald door PSG.

9. Kingsley Coman (65 miljoen)

Parijzenaar Kingsley Junior Coman doorliep de jeugdopleiding van PSG en speelde drie wedstrijden in het eerste elftal. Daarna vertrok hij naar Juventus waar hij 15 wedstrijden speelde. Na een uitleenperiode aan Bayern München tekende hij in 2017 definitief voor de Duitse topclub. De transfersom bedroeg rond de 28 miljoen euro. Door zijn goede prestaties heeft Coman er inmiddels flink wat miljoenen bijgevoetbald.

10. Dayot Upamecano (60 miljoen)

Dayot Upamecano speelde in zijn jeugd bij maar liefst vier clubs in Frankrijk. In 2015 pikte Red Bull Salzburg hem op, maar dat was geen succes. In het eerste seizoen speelde hij 17 wedstrijden en in het tweede seizoen speelde de verdediger op leenbasis bij FC Liefering. RB Leipzig durfde het aan om Upamecano over te nemen. Dat bleek een uitstekende keuze. Hij presteerde goed en werd voor zo’n 44 miljoen euro doorverkocht aan Bayern. Daar speelt hij nu onder andere Matthijs de Ligt uit de basis.

De 10 duurste spelers van de Bundesliga

Overige spelers in de Bundesliga met hoge marktwaarde

Naast de 10 duurste spelers van de Bundesliga, zijn er flink wat spelers die tussen de 30 en 60 miljoen euro waard zijn. Tot dit rijtje behoren ook nog een aantal Nederlanders én spelers waar je waarschijnlijk nog niet zo vaak van gehoord hebt:

  • Min-jae Kim (Bayern München) - €60.00m
  • Serge Gnabry (Bayern München) - €55.00m
  • Mathys Tel (Bayern München) - €50.00m
  • Dani Olmo (RB Leipzig) - €50.00m
  • Loïs Openda (RB Leipzig) - €45.00m
  • Jeremie Frimpong (Bayer 04 Leverkusen) - €45.00m
  • Leon Goretzka (Bayern München) - €45.00m
  • Edmond Tapsoba (Bayer 04 Leverkusen) - €40.00m
  • Manu Koné (Borussia Mönchengladbach) - €40.00m
  • Victor Boniface (Bayer 04 Leverkusen) - €40.00m
  • Julian Brandt (Borussia Dortmund) - €40.00m
  • Nico Schlotterbeck (Borussia Dortmund) - €40.00m
  • Serhou Guirassy (VfB Stuttgart) - €40.00m
  • Castello Lukeba (RB Leipzig) - €35.00m
  • Exequiel Palacios (Bayer 04 Leverkusen) - €35.00m
  • Gregor Kobel (Borussia Dortmund) - €35.00m
  • Mohamed Simakan (RB Leipzig) - €35.00m
  • Donyell Malen (Borussia Dortmund) - €35.00m
  • Piero Hincapié (Bayer 04 Leverkusen) - €35.00m
  • Karim Adeyemi (Borussia Dortmund) - €35.00m
  • Benjamin Sesko (RB Leipzig) - €30.00m
  • Niklas Süle (Borussia Dortmund) - €30.00m
  • Youssoufa Moukoko (Borussia Dortmund) - €30.00m
  • Noussair Mazraoui (Bayern München) - €28.00m

Bundesliga-spelers live in actie zien?

De prijskaartjes van bovenstaande topspelers zijn niet zonder reden zo hoog. Wekelijks laten ze in de Bundesliga zien waarom ze zo goed zijn. Jij kunt dat live bewonderen door een voetbalreis naar keuze te boeken. De meeste stadions in de Bundesliga liggen relatief dicht bij Nederland, waardoor je weinig tijd en geld kwijt bent aan de reis. Door bij VI Travel te boeken, ben je verzekerd van zitplaatsen met goed zicht op het veld. Wees er snel bij en boek vandaag nog jouw voetbalreis naar de Duitse Bundesliga.

Vind je ideale voetbalreis