Bier, burgers en Brugge: op voetbalreis naar Club Brugge

08:00, 23 feb 2024

Aanstaande zondag staat er weer een mooie Belgische kraker op het programma: Club Brugge ontvangt in eigen huis concurrent RSC Anderlecht, respectievelijk nummer drie en twee in de Belgische Jupiler Pro League. Wanneer je een voetbalreis naar Club Brugge boekt, zul je plaatsnemen in het iconische Jan Breydelstadion. Maar dat niet alleen. Je reist namelijk ook af naar de fantastische stad Brugge, ook wel het 'Venetië van het Noorden' genoemd. Klanten van ons bezochten afgelopen weekend de wedstrijd Club Brugge - Eupen. Lees mee hoe zij hun voetbalweekend beleefden.

Bier, burgers en Brugge: op voetbalreis naar Club Brugge

Bier, burgers en Brugge

De voorpret begint al op het moment dat we de auto instappen. Of beter gezegd op het moment dat het eerste liedje van het compilatiealbum dat ik speciaal voor deze trip heb laten maken door de speakers galt. ‘R*tmuziek!’ En dat drie uur lang, aldus muziekrecensent Pieter Visscher die samen met mijn beste vriend (lees: zoon) zojuist plaats heeft genomen in de auto. Bestemming? Brugge. De prachtige stad in België waar we vanavond de wedstrijd tussen Club Brugge (de nummer 3) en Eupen (een na laatste) gade zullen slaan.

Fast forward een krappe drie uurtjes en we komen aan in Brugge met zere kaken van het lachen – daar zorgt het gezelschap wel voor – en nemen we onze intrek in het NH Hotel. Dit prachtige hotel dat aan alle voorwaarden voldoet (enige minpuntje is dat het knopje om de toilet door te trekken achter de klep van de wc zelf zit) is gelegen op nog geen 2 minuten lopen van het centrum van de stad en de ideale uitvalsbasis.

Pareltje(s)

Nadat we onze spullen hebben achtergelaten, trekken we erop uit om de stad te bezichtigen die – ondanks dat ik er al twee keer eerder ben geweest – nog steeds verbaast en vol met geheimen zit. We zijn voornemens te eten bij That’s Toast afgaande op de goede recensies op internet, maar daar aangekomen, staan de mensen buiten in de rij. En aangezien we A: gieren van de honger en B: toch echt niet van plan zijn om een half uur in een rij te gaan staan om te wachten op een broodje – tenzij deze met goud en diamanten is ingelegd – vervolgen we onze weg. 

Op zoek naar dat ene verstopte pareltje waar we heerlijk kunnen genieten van een overheerlijk broodje. Deze vinden we aan Jan van Eyckplein 3 en luistert naar de naam At Tatta’s. Een pittoresk eethuisje met een heel klein aantal zitplaatsen waar twee plaatselijke dames de broodjes helemaal vers maken in de open keuken. Voor de prijs hoef je het al zeker niet te laten en wanneer je op zoek bent naar een authentiek Belgisch woonkamergevoel is dit absoluut de plek waar je wil zijn. Het broodje is verrukkelijk en de sfeer als bij moeders thuis. 

Bier, burgers en Brugge: op voetbalreis naar Club Brugge

Werelderfgoed

Na de lunch is het tijd om de stad te bezichtigen. Tijdens de wandeling valt het op dat zelfs mijn beste vriend (lees: zoon) – vijftien jaren jong – ook zijn ogen uitkijkt. Best bijzonder waar de gemiddelde puber van tegenwoordig alleen geïnteresseerd is in de Playstation. Brugge maakt echter indruk en dat is niet vreemd, aangezien we te maken hebben met één van de mooiste steden van Europa. Het oude centrum is zelfs opgenomen op de lijst met UNESCO Werelderfgoed.

Er zijn verschillende manieren om de stad op een leuke manier te ontdekken. Dit kan met behulp van een gids (zeker een aanrader!), maar je kunt ook kiezen voor een ritje door het centrum met paard en wagen (leuk voor verliefde stelletjes) of een rondvaart met de boot door de grachten. Wij kiezen voor de laatste optie en genieten van het uizicht op de prachtige gebouwen vanaf het water terwijl we informatie over de stad krijgen van de kapitein aan boord.

Bier, burgers en Brugge: op voetbalreis naar Club Brugge

Aanrader!

Na de rondvaart – die zo’n 30 minuten duurt – gaan we te voet verder en genieten we van al het moois dat Brugge ons biedt, inclusief chocolade en wafels. Uiteraard struinen we nog even door de talloze boetiekjes voor een souvenirtje voor het thuisfront en voor we het goed en wel in de gaten hebben, is het alweer tijd om ons op te frissen voor het diner. Voor het avondeten twijfelen we tussen Bones en Jilles Beers & Burgers, maar we kiezen uiteindelijk voor de laatste. Of dat een goede keuze is geweest, zullen we waarschijnlijk nooit weten, maar het eten bij Jilles is absoluut lekker. De setting ook meer dan schappelijk en het personeel uiterst vriendelijk.

Nadat we genoten hebben van een tafel vol lekkernijen maken we ons op voor het hoofdgerecht en dat is uiteraard het treffen tussen Club Brugge en Eupen. We pakken de auto en nog geen tien minuten later arriveren we in de buurt van het stadion. Het duurt wel flink wat langer om een parkeerplek te vinden en het reserveren van een parkeerkaart is dan ook absoluut een aanrader. Scheelt een hoop stress.

Bier, burgers en Brugge: op voetbalreis naar Club Brugge

Buitenspel

Eenmaal in het stadion – dat maar voor  de helft overdekt is – voelen we de bui (letterlijk) al hangen. Want hoewel we geweldige plekken hebben, valt de regen met bakken tegelijk op ons hoofd. In tegenstelling tot de vele Belgische supporters die beter voorbereid – en met poncho – van huis zijn gegaan, hebben wij geen beschermende kleding aan. Als de plekken een aantal rijen achter ons een tijdje leeg blijven, nemen we de gok en verplaatsen naar achter. Tot ons grote genoegen komt er niemand meer en kunnen we blijven zitten en genieten van een geweldige pot voetbal.

Bier, burgers en Brugge: op voetbalreis naar Club Brugge

Aangezien we alle drie niet goed weten wat we van het niveau van het Belgische voetbal kunnen verwachten, zijn we dan ook blij verrast wat we voorgeschoteld krijgen. Club Brugge speelt voetbal zoals we dat hebben gezien bij Ajax in de jaren ’90. In het 4-3-3 systeem met razendsnelle buitenspelers, goede combinaties en (ja, ja) de ouderwetse buitenspelval. Het is dan ook oprecht genieten, ook omdat tegenstander Eupen net zo lekker meedoet. We worden verwend met vier fraaie doelpunten en gaan voldaan terug naar het hotel. 

Leverkusen?

’s Ochtends aan het uitgebreide en zeer smakelijke ontbijt in het NH hotel nemen we de dag nog even door en besluiten we dat dit er weer eentje is voor in de boeken. Brugge heeft wederom aan alle verwachtingen voldaan en het voetbal onze verwachtingen overtroffen. Wat rest is weer drie uur te moeten luisteren naar r*tmuziek (aldus Pieter Visscher) op de weg terug, maar wel met een lach op ons gezicht. Volgende bestemming Leverkusen?


Boek jouw voetbalreis naar Club Brugge

Lijkt het jou ook fantastisch om een voetbalwedstrijd van Club Brugge bij te wonen in het Jan Breydelstadion en daarnaast de fantastische stad Brugge te ontdekken? Boek dan vandaag nog jouw voetbalreis naar Club Brugge bij VI Travel. Bij ons ben je altijd verzekerd van de best mogelijke zitplaatsen in de gekozen categorie en een uitstekend hotel in het centrum van Brugge. Daarnaast voorzien we je van de beste adviezen voor een onvergetelijke voetbalbeleving. 

Vind je ideale voetbalreis