Beleef het magische Anfield van Liverpool FC

08:00, 20 feb 2024

Het is een plaats waar legendes worden geboren, waar dromen werkelijkheid worden en waar passie en traditie in het voetbal samenkomen. Anfield, het beroemde voetbalstadion van Liverpool FC, is zoveel meer dan alleen een sportlocatie. Het is een heiligdom voor voetbalfans over de hele wereld. Ga met ons mee op ontdekkingsreis en beleef het magische Anfield bij VI Travel.

Beleef het magische Anfield van Liverpool FC

Heilige grond

Anfield is niet zomaar een voetbalstadion; het is een heilig bedevaartsoord in het voetbal. Je leest weinig artikelen over voetbal of stadions waarin het legendarische Liverpool of Anfield Road niet in genoemd – en geroemd! – wordt. Sinds 1892, toen Liverpool FC voor het eerst zijn thuiswedstrijden begon te spelen op deze heilige grond, heeft Anfield getuige mogen zijn van triomfen, drama's en onvergetelijke momenten. Het stadion heeft zijn capaciteit in de loop der jaren diverse keren uitgebreid en biedt vandaag de dag plaats aan meer dan 50.000 toeschouwers.

De sfeer van You'll Never Walk Alone

Wanneer je Anfield nadert, kun je de magische sfeer die rondom het stadion hangt al voelen. De beroemde gezangen van Liverpool FC zweven in de lucht, maar er is er één die boven alles uitsteekt: You'll Never Walk Alone. Het nummer van Gerry & The Pacemakers. Voorafgaand aan elke thuiswedstrijd wordt dit nummer uit volle borst gezongen door duizenden Liverpool-fans. De teksten, de melodie en de collectieve stemmen van de supporters creëren een bepaalde sfeer die je overal kippenvel bezorgt.

De Kop: het hart van Anfield

Een bijzondere plek in Anfield is ‘de Kop', een tribune die wordt beschouwd als het kloppende hart van het stadion. Op deze tribune vind je de meest gepassioneerde supporters van Liverpool FC, ook wel de twaalfde man genoemd. Het zijn deze diehard fans die hun club week in week uit onvoorwaardelijk steunen. De sfeer op de Kop is ongeëvenaard, en als je het geluk hebt om hier te mogen zitten, zul je de energie van de fans als nergens anders beleven.

De Shankly Gates en het standbeeld van Bill Shankly

Bij de ingang van Anfield vind je de Shankly Gates, vernoemd naar de legendarische manager William 'Bill' Shankly, die een cruciale rol speelde in de opkomst van Liverpool FC. Ook staat buiten het stadion het beroemde standbeeld van Shankly, een eerbetoon aan zijn erfenis en invloed op de club. Shankly werd in 1959 trainer van Liverpool, dat destijds in de tweede divisie speelde. In 1964 werd Liverpool landskampioen in de First Division. Shankly leidde Liverpool ook in 1966 en 1973 naar de titel. Niet veel later kondigde hij zijn vertrek aan. Het team dat hij had opgebouwd, zou binnen enkele jaren het Europese voetbal domineren.

Beleef het magische Anfield van Liverpool FC

Anfield Museum

De geschiedenis van Liverpool FC en Anfield: deze ontdek je pas echt wanneer je het clubmuseum bezoekt en een stadiontour op Anfield doet. Hier ontdek je memorabilia, trofeeën en verhalen die de club vormden tot wat ze vandaag is. Nog even snel een sjaaltje of rood shirt scoren? Zorg dan wel dat je op tijd bij het stadion bent, want op wedstrijddagen is het altijd enorm druk in de fanshop van Liverpool.

Na de wedstrijd: verken Liverpool

Wanneer je na ruim 90 minuten voetbalplezier nog energie over hebt, is het altijd een goed idee om na de wedstrijd de stad Liverpool in te duiken. Bezoek de iconische Albert Dock, de Cavern Club (waar The Beatles hun carrière begonnen), en geniet van de lokale keuken in de vele restaurants en pubs. Liverpool ademt naast voetbal ook muziek en gezelligheid: dé ingrediënten voor een onvergetelijke voetbalreis

Beleef het magische Anfield van Liverpool FC

Boek je voetbalreis naar Anfield bij VI Travel

Een bezoek aan Anfield is een bedevaart voor elke voetbalfan. Liverpool draait nog vol gas mee in de titelstrijd van de Premier League; het perfecte moment om jouw voetbalreis naar Liverpool FC te boeken. Bij VI Travel ben je verzekerd van de best mogelijke zitplaatsen in het stadion, een uitstekend hotel in het centrum van Liverpool en jouw persoonlijke VI Travel Gids. Stap in deze magische wereld en beleef de emotie van Liverpool FC op zijn best. You'll Never Walk Alone!

Vind je ideale voetbalreis