Attila de Adelaar: de levende mascotte van Eintracht Frankfurt

12:00, 11 mrt 2024

Wist je dat er achter het embleem van Eintracht Frankfurt een bijzonder verhaal schuilt? Attila, The Golden Eagle, mist nooit een thuiswedstrijd en is duidelijk in zijn element in het Deutsche Bank Park. Alle Eintracht-fans zijn dol op Attila en ook de spelers halen vertrouwen uit de imposante roofvogel. Zowel fans als spelers geloven in de kracht van de levende adelaar. Attila de Adelaar is het symbool en de levende mascotte van Eintracht Frankfurt.

Attila de Adelaar: de levende mascotte van Eintracht Frankfurt

Voetbalclubs en dieren

Veel voetbalclubs in Europa hebben een dier in hun wapen en dragen een bijnaam als The Bees, Die Geißböcke of The Foxes. Het ontstaan van een dier als wapen gaat vaak tientallen jaren – en soms zelfs meer dan een eeuw – terug in de clubhistorie. Het dier wordt vaak gekozen als symbool voor kracht, snelheid, trots of andere kenmerken die de identiteit van de club weerspiegelen. Sommige voetbalclubs zijn zó trots op hun symbolische dier dat ze een levende mascotte hebben.

Levende mascottes

De keuze voor een bepaald dier in het wapen van een voetbalclub kan variëren afhankelijk van de geschiedenis, cultuur en waarden van de club, evenals regionale of nationale symboliek. Vaak komt er na verloop van tijd ook een stukje traditie en bijgeloof bij kijken. Zo loopt in Keulen iedere thuiswedstrijd een gigantische geit een rondje om het veld voor de aftrap in het RheinEnergieStadion. Het is Hennes, de levende legende van 1. FC Köln. In Lissabon vliegt voor aanvang van iedere thuiswedstrijd een adelaar rond in het fantastische Estádio da Luz. Een unieke traditie, zeer geliefd bij de fans. Ook in Duitsland speelt de adelaar een prominente rol.

Eintracht Frankfurt – Die Adler

Maak kennis met Attila, de prominente, levende mascotte van Eintracht Frankfurt. Attila is een symbool van trots, kracht en vastberadenheid, die – net als bij Benfica – de identiteit van de club versterkt. Eintracht Frankfurt is een van de oudste en beroemdste voetbalclubs van de Duitse Bundesliga, opgericht in 1899. Het team en zijn fans staan ook wel bekend onder de bijnaam Die Adler of The Eagles. De Gouden Adelaar deed in het seizoen 2006/07 haar intrede bij Eintracht Frankfurt in de destijds Commerzbank Arena. De jonge mascotte bracht het stadsembleem letterlijk tot leven. Het duurde niet lang voordat Attila een plekje in de harten van de fans veroverde. Samen met zijn verzorger Norbert Lawitschka is Attila de talisman die het team bij elke thuiswedstrijd voortstuwt als een kalme maar motiverende kracht voor de spelers.

ATTILA
King of the Skies. Iconic Eagle of Eintracht. 

Leuke feitjes

Geboortedatum: 30 april 2004
Geboorteplaats: Coburg (Beieren)
Nationaliteit: Duits
Positie: mascotte
Indiensttreding bij Eintracht: seizoen 2006/07
Gewicht: 3,9 kilogram
Spanwijdte: 1,90 meter
Adelaars hebben een slechter gehoor dan mensen, maar hun zicht is tien keer beter.
Zijn gebruikelijke dieet bestaat uit konijnenpoten, duivenstukjes en kleine kippen.
Verzorger: Norbert Lawitschka

Attila de Adelaar: de levende mascotte van Eintracht Frankfurt

Het logo van Eintracht Frankfurt

De adelaar is bijna altijd het hoofdsymbool van de club geweest. Voordat de mascotte tot leven gebracht werd in 2006, domineerde de adelaar jarenlang het logo van Eintracht Frankfurt. Als je kijkt naar de laatste vier logo’s, veranderde de adelaar een paar keer van vorm en kleur, maar domineerde de vogel altijd met trots de badge van Eintracht Frankfurt. Verrassend elegant, bijna majestueus. Of ze nu winnen, verliezen of gelijkspelen, het management van Eintracht vertrouwt op de kalmerende aanwezigheid van de volgzame roofvogel. 


Wil jij Attila zien vliegen door het Deutsche Bank Park?

De adelaar van Eintracht Frankfurt is zoveel meer dan alleen een visueel symbool in het clubembleem. Het vertegenwoordigt de identiteit, waarden en trots van de club, en brengt zelfs rust en vertrouwen in het team. Attila heeft een diepe impact op de supporterscultuur van Eintracht Frankfurt en blijft de club leiden naar nieuwe successen op het voetbalveld. Ben jij er dit seizoen bij? Je boekt een voetbalreis naar Eintracht Frankfurt eenvoudig bij VI Travel. Onze reisexperts voorzien je graag van de beste adviezen. 

Vind je ideale voetbalreis