Wanneer zijn de El Clásico’s in 2023/24?

07:00, 05 okt 2023

De jaarlijkse clashes tussen Real Madrid en FC Barcelona in La Liga vinden dit seizoen plaats op 28 oktober 2023 en 21 april 2024. De eerste ontmoeting is in Barcelona en in april reizen de Catalanen af naar Madrid. In juni van dit jaar oefenden de twee nog tegen elkaar; Barcelona won overtuigend met 3-0. Is dit een voorbode op de El Clásico’s dit seizoen?

Wanneer zijn de El Clásico’s in 2023/24?

El Clásico 28 oktober 2023: Barcelona - Real Madrid

Op zaterdag 28 oktober om 16.15 uur is de eerste klassieker van het seizoen 2023/24 in La Liga. Deze wedstrijd is vorige week bevestigd. Het belooft weer een titanenstrijd van jewelste te worden. Opvallend aan deze El Clásico: het wordt niet in Camp Nou gespeeld én het wordt waarschijnlijk een wedstrijd waarin jonge talenten de hoofdrol spelen.

Niet in Camp Nou

De wedstrijd wordt dit keer niet in Camp Nou gespeeld, maar in het Estadi Olímpic Lluís Companys, ook wel het Olympisch Stadion van Barcelona genoemd. De reden waarom het hier gespeeld wordt, is de verbouwing aan Camp Nou. In het Olympisch stadion passen 55.000 toeschouwers. Heel gemakkelijk is het niet te bereiken; het stadion staat namelijk op een berg aan de rand van Barcelona; de Montjuïc.

Wanneer zijn de El Clásico’s in 2023/24?

Jonge talenten

Sinds het vertrek van Messi, Suárez, Busquets en Alba, bouwt Xavi in rap tempo aan een nieuw topelftal. Dat lijkt aardig goed te lukken met toptalenten als Gavi, Pedri, Balde en huurling João Félix. Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti moest ook aan de bak om wat fris bloed door te selecteren. Benzema hield het voor gezien en Kroos en Modrić raken op leeftijd. Gelukkig maakt topaankoop Jude Bellingham de verwachtingen waar. Ook hebben ze met Vinicius Junior en Rodrygo toptalenten in huis. Het is de vraag of Vinícius kan spelen in de eerste El Clásico; hij kampt met blessureleed.

Tickets voor Barcelona - Real Madrid

Een El Clásico bijwonen is de droom van elke voetballiefhebber. Bij VI Travel doen we er alles aan om die droom voor jou waar te maken. Daarom bieden wij compleet verzorgde voetbalreizen voor El Clásico aan. Liever losse voetbaltickets voor Barcelona - Real Madrid? Ook dat bieden we – in beperkte aantallen – aan. Wees er snel bij en check of er nog kaarten beschikbaar zijn of houd onze verkooppagina regelmatig in de gaten.

El Clásico 21 april 2024: Real Madrid - Barcelona

Afhankelijk van hoe de twee grootmachten presteren, zou het zomaar zo kunnen, dat dit de belangrijkste strijd om het kampioenschap wordt. Een maand na de clash tussen Real Madrid en Barcelona is de laatste speelronde namelijk al. Het tijdstip van de El Clásico op 21 april is nog niet bekend. Naar alle waarschijnlijk wordt dat ergens in de namiddag.

Kampioensstrijd(?)

In La Liga is meestal eind april wel bekend wie er met de landstitel vandoor gaat. Zo werd Barcelona afgelopen seizoen kampioen met 10 punten afstand van de Koninklijke. Een jaar eerder trok Real aan het langste eind door met 13 punten verschil La Liga te winnen. De kans is dus vrij aannemelijk dat de El Clásico op 21 april de belangrijkste wedstrijd van het seizoen wordt. Echter blijft het voetbal: blessures, slechte vorm of een te druk programma kunnen alles doen veranderen.

Wensenlijstjes voor de winter

Of de twee Spaanse grootmachten met dezelfde selectie als de eerste El Clásico aan de start verschijnen is nog maar de vraag. Vooral Real Madrid heeft flink veel spelers op het oog. Met name een vervanger voor Benzema. Een echte spits heeft Real namelijk nog niet. Het is duidelijk dat Mbappé en Real Madrid dichtbij een akkoord zijn, maar nog niet in de winter. Naast hem wordt Martial genoemd als tijdelijke vervanger. Reece James wordt genoemd als potentiële nieuwe rechtsback. Of Barcelona nog concrete wensen heeft, is niet duidelijk.

Tickets voor Real Madrid - Barcelona

Voor Real Madrid-fans is er niets mooiers dan El Clásico in het magische Santiago Bernabéu bewonderen. Het is een ervaring om nooit te vergeten. Fans van over de hele wereld reizen naar Madrid af om de wedstrijd der wedstrijden mee te maken. Bij VI Travel doen we er alles aan om jou die ervaring te bezorgen. Houd onze verkooppagina goed in de gaten en boek een complete voetbalreis voor de El Clásico óf bestel losse tickets.

Uitslagen van recente El Clásico’s

De laatste El Clásico in La Liga (19 maart 2023) werd met 2-1 gewonnen door FC Barcelona. Doelpuntenmakers waren Sergi Roberto en Kessié. In Bernabéu won Real Madrid met 3-1 door goals van Benzema, Valverde en Rodrygo. Een seizoen eerder werden de kaarten ook al verdeeld. Barcelona won uit met 0-4 en Real Madrid won óók uit, met 1-2. De vier ontmoetingen daarvoor won Real Madrid.

Opwarmertje: de beste momenten uit El Clásico’s

Om alvast in de stemming te komen hierbij een video met de meest memorabele momenten uit de El Clásico van de afgelopen jaren:

Vind je ideale voetbalreis