Sergio Ramos terug bij oude liefde

09:00, 22 nov 2023

Een voorbeeld voor velen. Sergio Ramos, jarenlang een vaste kracht in de verdediging van Real Madrid. In 2005 verliet hij zijn oude club Sevilla FC maar nu, achttien jaar later, is hij terug. Het grote geld in de zandbak liet hij hiervoor bewust links liggen. Lees hier alles over zijn carrière.

Sergio Ramos terug bij oude liefde

Carrera Española

Geboren op 30 maart 1986 in Camas, Spanje. Een indrukwekkende voetbalcarrière, waarbij de meeste wedstrijden plaatsvonden in zijn geboorteland. Een loopbaan met een Spaans tintje dus. De verdediger komt uit de jeugdopleiding van Sevilla. Het was 1 februari 2003 toen Sergio Ramos zijn debuut maakte in de Primera División, tijdens een invalbeurt tegen tegenstander Deportivo La Coruña. Pas het seizoen daarna kreeg hij een plek in de basis elf van Sevilla FC.

In 2005 vertrok Ramos naar het grote Real Madrid. De grootmacht betaalde 27 miljoen voor de verdediger. Een lange, succesvolle carrière bij Real Madrid volgde. In de tussentijd werd Ramos vaste kracht bij het nationale elftal. Tot nu toe heeft de Spaanse verdediger 180 interlands voor La Roja gespeeld.

Prijzenkast

Het is geen doorsnee vitrinekast waarin alle gewonnen prijzen van Sergio Ramos in bewaard kunnen worden. Mocht de verdediger een exemplaar van iedere trofee mee naar huis nemen, dan zouden er maar liefst 30 bokalen in de kast staan. Zijn eerste prijs won hij op het EK Onder 19 in 2004 met Spanje. In de jaren daarna werd Ramos vijf keer kampioen van Spanje met Real Madrid. Met diezelfde club won hij twee keer de Spaanse Cup, drie keer de UEFA Supercup, vier keer de Spaanse Super Cup, vier keer de Champions League en vijf keer de FIFA Club World Cup. Een behoorlijke prestatie.

Daarnaast won Ramos met het nationale elftal van Spanje één keer het WK in 2010, toen het toernooi werd gespeeld in Zuid-Afrika. We blikken hier niet graag op terug, zoals je wellicht kunt begrijpen. Daarnaast werd hij twee keer Europees kampioen met Spanje en werd hij twee keer kampioen van Frankrijk met Paris Saint-Germain. Met PSG won hij ook één keer de Franse Super Cup.

Paris Saint-Germain

Op 8 juli 2021 kwam het grote nieuws naar buiten dat Ramos een contract tekende bij het oppermachtige Paris Saint-Germain. Een Frans uitstapje voor de Spanjaard, die dus altijd in zijn thuisland had gespeeld. Zijn eerste doelpunt voor PSG maakte Ramos in de thuiswedstrijd tegen Stade de Reims, op 23 januari 2022.

Oude liefde

Terug bij zijn jeugdliefde, Sevilla FC. Voetbalclubs uit Turkije en het Midden-Oosten hadden Sergio Ramos graag naar hun club zien komen, maar de verdediger verkoos sentiment boven geld. Een terugkeer die niet bij alle Sevilla-fans in goede aarde viel. Ramos had er namelijk nogal een handje van om uitbundig te juichen wanneer hij met Real Madrid scoorde tégen Sevilla. Niet zo netjes, vonden de Sevilla-fans. Maar Ramos is terug, en vast niet zonder missie.


Onze voetbalreizen naar Sevilla FC

Wil jij de legende Sergio Ramos met eigen ogen zien spelen? Boek dan nu jouw voetbalreis naar Sevilla FC voordelig én betrouwbaar bij VI Travel, en neem dit seizoen nog plaats in het prachtige Estadio Ramón Sánchez Pizjuán.

Vind je ideale voetbalreis