Ontdek de top zeven Europese voetbalsteden van VI Travel

08:00, 04 jul 2023

VI Travel is dé voetbalreisspecialist die jou naar alle steden in Europa brengt. Naar wereldsteden zoals Londen en Parijs, maar ook naar verborgen parels zoals Bilbao, Brentford en Keulen. Ontdek onze top zeven Europese voetbalsteden en boek vandaag nog je droomvoetbalreis bij VI Travel.

Ontdek de top zeven Europese voetbalsteden van VI Travel

Voetbalsteden voor de échte voetbalfans

Maak je klaar voor een reis langs de zeven meest iconische voetbalsteden van Europa. We nemen je mee langs de pittoreske straten van Londen, het bruisende nachtleven van Madrid, de industriële charme van Dortmund en meer. Ontdek onze top zeven Europese voetbalsteden en bereid je voor op een onvergetelijke reis vol passie, cultuur en voetbal.

Barcelona

Allereerst is er natuurlijk Barcelona, de stad van FC Barcelona en Espanyol. Het Camp Nou-stadion is het grootste voetbalstadion van Europa. Een wedstrijd bijwonen in dit stadion is iets wat iedere voetbalfan moet meemaken. Maar zelfs nu FC Barcelona de komende twee jaar in het Olympisch Stadion Lluís Companys speelt, is een voetbalreis naar FC Barcelona populair. Barcelona heeft namelijk zoveel meer te bieden dan alleen voetbal. Deze op een na grootste stad van Spanje is misschien wel een van de meest veelzijdige steden van Europa. De stad van Gaudí, met veel kunst en cultuur, heerlijk eten en drinken, lange fietspaden en zelfs een strand. Voor het ontdekken van Barcelona heb je nooit dagen genoeg!

Ontdek de top zeven Europese voetbalsteden van VI Travel

Liverpool

Liverpool is de stad van Everton FC en natuurlijk Liverpool FC. The Blues vs. The Reds. Twee iconische stadions met heel veel historie. Dat voetbal leeft in Liverpool staat buiten kijf. Maar ook muziek leeft nergens zoveel als in Liverpool. De stad heeft een bruisend stadscentrum met talloze bars, restaurants en bezienswaardigheden. Bezoek de beroemde Albert Dock en het Beatles-museum – niet te missen in Liverpool! Kies jij voor rood of blauw tijdens jouw voetbalreis naar Liverpool?

Dortmund

In Dortmund staat natuurlijk het fameuze Signal Iduna Park, de thuisbasis van Borussia Dortmund. Het stadion staat voornamelijk bekend om de ‘Gelbe Wand’, een van de bekendste tribunes ter wereld dat speciaal is ontworpen voor de fans van Borussia Dortmund en waar iedere wedstrijd 25.000 fans in het geel hun club staan aan te moedigen. Een fantastisch aangezicht. Naast voetbal staat Dortmund bekend om zijn brouwerijen, biergartens en het gezellige stadscentrum. Een voetbalreis naar Borussia Dortmund is voor iedereen een aanrader!

Madrid

Een andere prachtige voetbalstad is Madrid. Hier vind je twee grote voetbalclubs: Real Madrid en Atlético Madrid. Het Santiago Bernabéu-stadion van Real Madrid is wereldberoemd, maar het Wanda Metropolitano is ook een stadion die je echt niet mag missen. Het voordeel aan een stad met twee grote clubs is dat je beide stadions kunt bezoeken in één weekend: de ene voor een voetbalwedstrijd en de andere voor een stadiontour. In Madrid kun je naast voetbal ook genieten van de gezellige sfeer, de mooie parken en de heerlijke tapas.

Ontdek de top zeven Europese voetbalsteden van VI Travel

Londen

En laten we vooral Londen niet vergeten – dé voetbalstad van Engeland en misschien wel van de hele wereld. In deze bruisende stad vind je een aantal van de beste voetbalclubs van Engeland, zoals Arsenal, Chelsea, Tottenham Hotspur en West Ham United. Naast voetbal kun je in Londen ook genieten van de vele bezienswaardigheden, het lekkere eten en de gezellige pubs. Voor welke Londense club kies jij?

Ontdek de top zeven Europese voetbalsteden van VI Travel

Parijs

Parijs: de stad van de liefde. Een stad die bekendstaat om haar iconische bezienswaardigheden, mode, cultuur, gastronomie en natuurlijk voetbal. Paris Saint-Germain is de succesvolste club uit Frankrijk en heeft een prachtig stadion, het Parc des Princes. Net als Barcelona is Parijs een stad waar je nooit tijd genoeg hebt. Houd hier dus rekening mee wanneer je een voetbalreis naar Parijs wilt maken: plan wat extra dagen in en geniet optimaal van het fantastische Parijs!

Ontdek de top zeven Europese voetbalsteden van VI Travel

Milaan

Tot slot is er nog Milaan, de stad van AC Milan en Internazionale. Het San Siro-stadion is een van de bekendste stadions ter wereld en wordt gedeeld door deze twee grote clubs. Naast voetbal heeft Milaan veel te bieden op het gebied van mode en design, en kun je er heerlijk winkelen en uitgaan.

Ontdek de top zeven Europese voetbalsteden van VI Travel

Voetbalreizen boek je bij VI Travel

Dit zijn slechts een paar voorbeelden van de vele mooie Europese voetbalsteden. Of je nu gaat voor de voetbalwedstrijd of voor de stad zelf, een voetbalreis naar een van deze steden zal je zeker niet teleurstellen! Boek jouw ideale voetbalreis eenvoudig online op onze website en geniet van voetbal op het hoogste niveau in combinatie met een andere cultuur, lekker weer, heerlijk eten, de gezelligheid van een stad en ultieme ontspanning. Ontdek het diverse aanbod voetbalreizen van VI Travel en geniet!

Vind je ideale voetbalreis