Messi vs. Ronaldo: The Last Dance

08:00, 25 nov 2023

De eeuwige strijd. De discussie die we over 30 jaar nog steeds voeren. Wie is er beter? Of over 30 jaar: wie was er beter? Is het een kwestie van voorkeur qua spel? Is je keuze gebaseerd op resultaten of puur op clubvoorkeur? Was je voor FC Barcelona of Real Madrid? Beide spelers staan aan het einde van hun carrière. We duiken nog één keer in hun Europese voetbalverleden.

Messi vs. Ronaldo: The Last Dance

Aan het einde van hun carrière 

Beide spelers staan aan het einde van hun carrière, maar hebben nog één keer voor het grote geld gekozen. Ronaldo (38) vertoont zijn kunsten bij het Saoedische Al-Nassr, terwijl Messi (36) de oversteek maakte naar het Amerikaanse Inter Miami CF. Voordat de mannen deze stap maakten, hebben ze beiden zeer succesvolle periodes gekend. We kennen de rivaliteit natuurlijk écht vanuit hun periode bij de Spaanse topclubs, waar ze regelmatig tegenover elkaar stonden.

Prijzenkast

Deze gasten hebben niet de normale prijzenkast, maar eerder een heel prijzenpaleis. Messi sleepte onlangs zijn achtste Ballon d’Or binnen, een record op zich. Maar Ronaldo doet er niet veel voor onder, met vijf gouden ballen en talloze Speler van het Jaar-titels. Waar Messi schittert in landstitels, heeft Ronaldo de overhand in de Champions League. Toch is Messi de enige van de twee met een Olympische gouden medaille. En ondanks dat internationaal succes voor Messi lang op zich liet wachten, kon hij in 2022 eindelijk een Wereldtitel aan zijn indrukwekkende lijst toevoegen.

Messi vs. Ronaldo: The Last Dance

The Last Dance

In februari 2024 lijken de clubs met het grote geld tegenover elkaar te staan in een oefenduel: Inter Miami bij Al-Nassr op bezoek. Inter Miami ontkent vooralsnog het gerucht dat deze wedstrijd gespeeld zal worden. Toch zijn er veel voetbalfans die uit zullen kijken naar een laatste wedstrijd tussen de twee grootheden die jarenlang de voetbalwereld hebben gedomineerd. Nog één keer Messi vs. Ronaldo, nog één keer de strijd der titanen. Ga jij kijken? 

Vind je ideale voetbalreis