5 geweldige stadions voor een voetbalreis

Met VI-Travel kan je de mooiste voetbalreizen maken naar de mooiste stadions in Europa. Wat zijn nou vijf stadions die voor een voetballiefhebber echt een must see zijn? VI-Travel helpt jullie graag op weg met vijf mooie stadion aanraders voor een voetbalreis.

Uiteraard is een mooi voetbalstadion ook een kwestie van smaak en voorkeur in clubliefde. Een diehard Liverpool fan gaat nooit zeggen dat Old Trafford van Manchester United een mooi stadion is. En een liefhebber van de oude romantische voetbalsfeer zal niet snel gecharmeerd zijn van een hypermodern stadion als het nieuwe Wembley. Die persoon zal altijd met weemoed terugdenken aan het oude Wembley met al haar historie.

Bekijk hier vijf stadions die een bezoek met een voetbalreis zeker waard zijn!

 

San Siro – Milaan

AC Milan voetbalreis   AC Milan voetbalreizen

Ben je voor rood-zwart of voor blauw-zwart? Zowel AC Milan als Internazionale spelen hun thuiswedstrijden in deze iconische voetbaltempel. Overigens is de officiële naam van dit stadion niet San Siro, maar Stadio Giuseppe Meazza. De AC Milan supporters gebruiken vooral de naam San Siro, naar de naam van de wijk waarin het stadion staat.

In de prachtige modestad Milaan is voetbal meer dan de belangrijkste bijzaak in het leven. Italianen leven voor het voetbal. De stadsderby’s zijn wereldwijd beroemt om de indrukwekkende sfeer. Als je als voetballiefhebber de kans hebt om een voetbalreis te maken naar de stadsderby of een andere wedstrijd in Milaan, dan moet je dat altijd doen!

Bekijk hier de voetbalreizen naar AC Milan en hier naar Internazionale

 

Celtic Park – Glasgow

Celtic voetbalreizen   Celtic voetbalreis

Voor sprankelend technisch verzorgd voetbal ga je niet naar Celtic Park toe. Naar Celtic Park ga je toe voor een ongekende pure voetbalervaring. Op het veld moeten de spelers het hebben van strijd en passie, datzelfde gevoel ervaar je op de tribunes. De Celtic fans staan hartstochtelijk achter hun Boys in het kenmerkende groen-wit gestreepte shirt.

De Celtic Fans noemen hun Celtic Park zelf liefkozend Paradise. Voor Nederlandse voetballiefhebbers is dit door ongekende voetbalsfeer ook echt een (voetbal)paradijs. Een absolute aanrader voor een voetbalreis!

Bekijk hier de voetbalreizen naar Celtic

 

Anfield – Liverpool

Liverpool Voetbalreis   Liverpool_Voetbalreizen

Bij een bezoek aan Anfield denk je direct aan "You'll Never Walk Alone". Het bekende lied, dat voorafgaand aan elke wedstrijd luidkeels wordt gezongen, zorgt bij elke aanwezige voetballiefhebber voor kippenvel. Een ervaring die je je gehele leven nooit meer gaat vergeten! Zijn er naast "You'll Never Walk Alone" nog meer redenen om een voetbalreis naar Liverpool te maken?

Ja, uiteraard! Anfield is een typisch Engels stadion waarbij de fans bovenop het veld zitten. Hier proef je de authentieke Engelse voetbalsfeer. Daarnaast is de stad Liverpool een heerlijke Engelse havenstad met haar prachtige Albert Dock. In de Albert Dock is ook het bekende Beatles museum gevestigd.  

En misschien stiekem tijdens je voetbalreis ook nog even kijken bij die andere bekende club uit Liverpool?

Bekijk hier de voetbalreizen naar Liverpool

 

Camp Nou – Barcelona

Barcelona voetbalreis   FC Barcelona voetbalreis

Camp Nou is het grootste voetbalstadion van Europa met 99.786 zitplaatsen. Sinds 1957 speel FC Barcelona in dit imposante voetbalstadion. Voor Nederlanders is dit verreweg de meest geliefde bestemming voor een voetbalreis. Dit komt uiteraard mede door de oranje getinte historie van de club. Je hoeft in Barcelona maar te fluisteren dat je uit Nederland komt en iedereen begint over Cruijff en de andere Nederlanders zoals o.a. Koeman. Maar ook de stad zelf is absoluut geweldig met haar schitterende oude wijken, de vele winkels, de stranden, de parken en het uitgaansleven om een voetbalweekend te beleven.

De komende jaren gaat FC Barcelona haar stadion moderniseren. Naast betere faciliteiten in en rondom het stadion, gaat ook het aantal zitplaatsen omhoog. Na de verbouwing kunnen er in het Camp Nou stadion zelfs meer dan 100.000 mensen zitten.

Bekijk hier de voetbalreizen naar FC Barcelona

 

Stamford Bridge – Londen

Chelsea voetbalreis   Chelsea voetbalreizen

Londen staat alom bekend als de voetbalhoofdstad van Engeland. Dit komt doordat er zoveel Premier League clubs in de stad spelen, maar ook doordat het nationale voetbalstadion Wembley in Londen staat. Steeds meer clubs verhuizen in de stad naar moderne voetbalstadions. Chelsea is daarop een uitzondering. Chelsea speelt nog altijd op Stamford Bridge. Stamford Bridge is echt een typisch Engels voetbalstadion dat zo kenmerkend middenin een woonwijk gelegen is.

Voor de voetbalromantici met een voorkeur voor Engels topvoetbal is een bezoek aan Chelsea een voetbalreis naar de sfeer van vroeger. Je proeft de historie in en rondom en het stadion. De oude muren rondom het stadion, de oude en compacte tribunes.

Bekijk hier de voetbalreizen naar Chelsea

 

Wil je meer weten over de verschillende voetbalstadions en de mogelijke reizen? Neem gerust contact met ons op via chat, telefoon of e-mail. Wij helpen jullie graag op weg naar de voetbalreis van jullie dromen!

Foto's van Soccrates Images