Oktobermaand is derbymaand. Naar welke wedstrijd ga jij?

07:00, 30 sep 2023

Oktober is de maand van de meest spectaculaire derby’s. Ontdek de verschillende topwedstrijden bij VI Travel en boek gelijk jouw unieke voetbalervaring naar een derbywedstrijd. Kies jij voor een derbywedstrijd in Duitsland, Engeland, Spanje, Frankrijk of Italië? Ontdek alle topwedstrijden van oktober hieronder en boek vandaag nog een onvergetelijke ervaring.

Oktobermaand is derbymaand. Naar welke wedstrijd ga jij?

Wat zijn derbywedstrijden?

Derbywedstrijden gaan over meer dan alleen voetbal. Ze gaan over de rivaliteit tussen buurteams, stadsrivalen, of clubs uit dezelfde regio. Deze rivaliteit gaat vaak tientallen of zelfs honderden jaren terug en heeft diepe wortels in de lokale cultuur en geschiedenis. Derbywedstrijden zijn altijd net even sfeervoller, spectaculairder en spannender dan ‘gewone’ competitiewedstrijden. Er staat veel op het spel: de eer van de stad en vaak zelfs de koppositie in de competitie. Fans van beide teams zijn hierdoor extra gepassioneerd en emotioneel betrokken en de spanning tijdens een derbywedstrijd is daarom om te snijden.

Fulham - Chelsea – West London Derby

De derbymaand oktober trapt af met de West London Derby: een hartstochtelijke strijd tussen de voetbalclubs Fulham en Chelsea, beide gevestigd in West-Londen. De wedstrijd tussen deze twee teams is een hoogtepunt in het Engelse voetbal, helemaal nu de resultaten van Chelsea niet optimaal zijn. Voor de wedstrijd van oktober gaat Chelsea op bezoek bij Fulham in het historische Craven Cottage.

Bayer Leverkusen - 1. FC Köln – Rheinland Derby

Bezoek Bayer Leverkusen tegen 1. FC Köln, een wedstrijd die ook wel bekendstaat als de Rheinland Derby. Beide clubs komen uit de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen en zijn gelegen aan weerszijden van de Rijn. De rivaliteit tussen deze clubs gaat terug tot 1980, toen ze elkaar voor het eerst in de Bundesliga ontmoetten. Sindsdien zijn de derbywedstrijden tussen 1. FC Köln en Bayer Leverkusen uitgegroeid tot een belangrijk onderdeel van de voetbalcultuur in de regio.

Wil jij de wedstrijd tussen Bayer Leverkusen en 1. FC Köln bezoeken? Boek vandaag nog bij VI Travel en geniet van de mooiste plaatsen in het stadion en een uitstekend hotel in het centrum van het prachtige Keulen.

Liverpool - Everton – Merseyside derby 

Op zaterdag 21 oktober kun je de derby van Liverpool bezoeken, beter bekend als de Merseyside derby. The Reds vs. The Blues. De Merseyside Derby is de intense voetbalstrijd tussen de twee topclubs uit de legendarische stad Liverpool: Liverpool FC en Everton FC. De wedstrijd wordt gespeeld op de heilige grond van Anfield, de thuishaven van Liverpool.

En deze wedstrijd is deze maand ook nog eens onze VI Travel Special: een volledig verzorgd en ontzorgd voetbalweekend waarbij jij alleen maar je tas hoeft in te pakken. Boek deze VI Travel Special vandaag nog!

1. FC Köln - Borussia Mönchengladbach – Rheinland Derby

Ook op 22 oktober vindt de Rheinland Derby plaats. Dit keer niet tussen 1. FC Köln en Bayer Leverkusen, maar 1. FC Köln en Borussia Mönchengladbach, een andere club uit de deelstaat Noordrijn-Westfalen. 1. FC Köln speelt deze derby in eigen huis: het altijd sfeervolle RheinEnergieStadion in Keulen. Ben jij erbij?

AC Milan - Juventus

Op 22 oktober ontvangt AC Milan Juventus in de almachtige voetbaltempel San Siro. Deze wedstrijd hoort eigenlijk niet in dit rijtje thuis; de wedstrijd tussen AC Milan en Juventus wordt officieel niet als derby bestempeld. Nu Juventus de laatste jaren geen grootmacht van Italië meer is, kunnen we bij deze wedstrijd tegenwoordig wel van een echte topper spreken. Daarnaast is de wedstrijd tussen AC Milan en Juventus de meest gespeelde derby in Italië én de alleroudste clash van Italië: de wedstrijd tussen beide clubs wordt al sinds 1901 gespeeld.

En welke voetballiefhebber wil nou niet een keer een wedstrijd in San Siro bezoeken? Boek vandaag nog deze Italiaanse topper en geniet van een bijzondere voetbalreis naar Milaan. 

FC Barcelona - Real Madrid – El Clásico

Op 28 oktober wordt de wereldberoemde El Clásico tussen FC Barcelona en Real Madrid gespeeld. Iets minder populair dan voorgaande jaren, omdat Barça tijdelijk niet in het imposante Camp Nou speelt. Real Madrid gaat dit jaar dus op bezoek in het Olympisch Stadion Lluís Companys.

De rivaliteit tussen de Koninklijke en Blaugrana gaat veel verder dan de groene grasmat: hij ligt diepgeworteld in politieke en culturele verschillen tussen de regio's Madrid en Catalonië, waarbij Real Madrid vaak wordt gezien als het symbool van de Spaanse natie, terwijl Barcelona vaak wordt geassocieerd met Catalaans regionalisme.

Olympique Marseille - Olympique Lyonnais – Choc des Olympiques

Le Choc des Olympiques, oftewel de clash tussen Olympique Marseille en Olympique Lyonnais, ook wel bekend als de Franse Klassieker. Deze derby belichaamt de rivaliteit tussen twee zeer gerespecteerde voetbalclubs in Frankrijk. Neem jij eind oktober plaats in het Stade Vélodrome van Marseille? Olympique Marseille won de landstitel tien keer; Olympique Lyon zeven. Beide clubs doen vaak mee in de strijd om de landstitel, wat deze clash des te spannender maakt.

Manchester United - Manchester City – Manchester Derby

Last but not least: de derby van Manchester. De Manchester Derby is dé intense voetbalstrijd tussen de twee topclubs van Manchester: Manchester United vs. Manchester City. Deze derby belichaamt de rivaliteit tussen The Red Devils van Manchester United en de ‘Sky Blues’ van Manchester City. Voor de derby van oktober mag de ploeg van Guardiola op bezoek bij Ten Hag in de voetbaltempel van Manchester: Old Trafford. Ben jij erbij?

Boek je derbywedstrijd vandaag nog bij VI Travel

Kortom: de opties voor een derbywedstrijd in oktober zijn eindeloos. Kies jij voor de fantastische Merseyside derby in Liverpool of ga je liever voor de kleinschalige Rheinderby? Wat je ook kiest: een voetbalderby staat garant voor een onvergetelijke ervaring. Boek jouw unieke derbywedstrijd vandaag nog bij VI Travel en geniet van de mooiste zitplaatsen in het stadion en een prachtig hotel in het centrum van de stad.  

Vind je ideale voetbalreis